Wat voor handleiding heeft u nodig?


Wij van defietshulp.nl zijn druk bezig om de website te vullen met handleidingen. Deze handleidingen moeten natuurlijk wel nuttig zijn voor de lezer (u dus).

Daarom vragen wij je dus een reactie te gegeven op dit bericht met een onderwerp waar je een handleiding over zou willen zien. Deze kunnen wij dan in een geschreven handleiding omzetten of hier een video handleiding van maken.

Het is erg belangrijk dat bij het aanvragen van een handleiding het type fiets gemeld wordt. Dit omdat er tussen fietsen veel verschillen zitten. Mochten wij een afbeelding willen ontvangen van de fiets dan krijgt u een reactie per mail van ons.

Wij zien graag uw reactie zodat we een database kunnen maken van nuttige handleidingen.

fietshulp

7 comments to “Wat voor handleiding heeft u nodig?”
7 comments to “Wat voor handleiding heeft u nodig?”
 1. Ik ben op zoek naar een handleiding hoe ik het zg Doortrappen (bij het trappen schieten de trappers een stukje door) moet repareren.
  Tevens zoek in een handleiding hoe ik de trapperas moet reviseren.

  • We hebben de handleiding voor het vervangen van de trap as op de site geplaatst. Mochten er nog vragen zijn. Wees niet bang om ze hier op de site te plaatsen.

 2. De versnelling naaf van het merk, met type aanduiding Shimano NEXUS SG 4C 35 met terug trap rem, trapt “door”en kraakt onregelmatig.
  Hoe is dit te verhelpen?
  Ben redelijk handig.
  Bij voorbaat hartelijk dank voor de ondersteuning,
  Daan

  • Hallo Daan,

   Gezien het doortrappen zal er waarschijnlijk in de versnelling wat tandwielen versleten zijn. Hierdoor schiet je door de versnelling heen en krijg je het doortrappen.
   Het is alleen heel erg moeilijk dit zo te bepalen zonder de versnellingsnaaf te zien. Ik zou dan ook adviseren om het geval bij een fietsenmaker te laten zien. Zij kunnen dan wellicht bepalen wat het precies is en je aangeven wat het zou kunnen kosten.

Comments are closed.