Video – Slag uit je wiel halen


Tekst uit de video

Nu zit de spaak op zijn plek. Nou ga ik kijken of er nog een stuk slag in dat wiel zit. En om te zien waar deze slag precies zit, pak ik als hulpmiddeltje gewoon een schroevendraaier. Die houd ik hier tegen de voorvork aan en ik hoor hem al aanlopen tegen de schroevendraaier. Nu voel ik hem over een bepaald stuk tegen die schroevendraaier aan lopen, dus dat betekent, dat de slag naar deze kant toe is. Om die slag er uit te kunnen halen, moet ik meer spanning gaan zetten op spaken die aan deze kant van het wiel zitten. Nou zie ik, dat deze spaak zit aan deze kant, 2, 3, 4. Die spaken ga ik in ieder geval een paar slagen aandraaien. In de tussentijd ga ik gewoon weer controleren. Het belangrijkste bij het richten van een wiel is, dat je niet constant maar blijft draaien aan een spaak, maar dat je altijd een kwart of een halve slag je nippel aandraait. En ik zie, dat het wiel weer keurig netjes recht is. Eigenlijk een betrekkelijk eenvoudige reparatie en een klein beetje geduld en goed opletten wat je precies doet, probeer niet teveel te draaien aan de spaak, doe het elke keer met maar kleine slagjes, dan heb je gewoon de meeste kans, dat je het mooiste resultaat haalt.

Fietsaccu-revisie